snart klara

Ja ni ser rubriken nu är jag o min favorit brutta snart klara, har håret o klädbyte kvar.. blir iallafall alldeles strax middag här hos familjen Jadinge, hästfilé.. kan ju bli spännande o de vad jag tkr om det! Efter maten gör vi klart det sista o sen åker vi till berg för lite förkrök. Trevligt <3 jag o Amanda firar försvarligt ett årsdag idag. Finaste bästavän!


Mitt år 2012

Fem händelser som har varit bra det här året?

1. Fick spendera en tid med Andreas, han blev min bästavän o det var en bra tid.
2. Åkte till Rhodos med Jossan.
3. Fick kontakt med Amanda, och nu är vi bästisaaaar
4. Fått en ny umgängeskrets o det är kung.
5. Alla fester.

Fem händelser som har varit sämst det här året?

1. Glidit isär från många av mina BRA vänner, tyvärr, o det ligger nog på mig.
2. Folk som gått bort, som inte förtjänat det.
3. Allt knas som jag varit med om.
4. Min ekonomi.
5. Allt bråk.

Vad har du lärt dig i år?
Jag har lärt nog lärt mig väldigt mycket av mig själv och mina misstag från tidigare år, speciellt år 2010. Då jag var en alldeles för generös tjej som lånade ut pengar hit o dit, gav bort och gjorde allt för andra utan att tänka på mig själv. Jag föll för grupptryck och jag sa aldrig vad jag tyckte o tänkte. Nu på senare tid har jag lärt mig det att alltid stå för det jag säger, inte falla för något grupptryck och göra något som jag sen ångrar och helst inte lita på folk. Bara ett fåtal som går att lita på, och det får jag hålla mig till. 

Sen har jag ju också kommit långt i skolan, en hel termin är bortgjord på vård och omsorgs programmet, och jag har hunnit vara ute på praktik på ett ålderdomshem. Jag trivs jätte bra på min linje, i min klass och min praktik var det mest lärorika och roligaste stället jag varit på. Och i skolan i övrigt har det gått ganska bra, jag har fått bra betyg och även dåliga betyg, men de bra betygen tar över dom dåliga.

Blev året som du har tänkt dig?
Nej, jag måste säga att det blev mycket bättre faktiskt. Men jag kan inte påstå att jag haft lätta stunder, har varit med om mycket kaos också. Har fått gå runt med oron hela tiden, en lång tid gick jag runt och oroade mig, var rädd och ledsen. Så visst har jag fällt tårar, men så mycket mer skratt. Sen har detta år också varit ett olycksår här i Piteå, två unga personer som gått bort i bilkrockar. Och sen i övrigt även många krockar där man skadat sig. Det har gjort att vi alla känner inre sorg och det är såklart trist, verkligen. Men jag känner också en stor glädje över detta år, inte nu pågrund av olyckorna, utan för att jag lärt mig så mycket av mina misstag. Och jag har haft ett roligt år i Rhodos, alla galenskaper med Amanda och jaaa.. allt :)

Vilka kläder har du använt mest?
Ja det måste ju vara mina två favorit jeans, som jag haft väldigt mycket och sen alla toppar jag har. Kan inte riktigt sätta fingret på vad jag använt mest, för jag tycker jag varierar ganska mycket ändå.

Ångrar du något?
Försöker att inte ångra något, och istället lära mig av det.

Vilka människor har du hängt mest med år?
Har varit väldigt olika men jag började ju året tillsammans med Andreas, som var min pojkvän då och min bästavän nu. Så han har jag varit mycket med, även hans kusin och min bästavän Amanda har jag kommit väldigt nära och vi är med varandra nästan varje dag. Nathalie och jag har alltid gått som i vågor, men vi kom nära varandra i vintras/somras, och vi hängde väldigt mycket där en tid. Josefine har jag också varit med en del, vi spenderade en vecka tillsammans i Rhodos också, och det var jätte roligt! Sandra och jag har väl glidit isär ganska mycket, men vi har också haft våra tider då vi varit med varandra mer. Som i vintras och även en tid i somras.


Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Min bästa Amanda, Mattias x2, Berg, Mohammed, Dennis, Sanna, Markus, Moa, Linus x2. Ja och fler. ♥

Vad är det vackraste du fått i år?
Vackraste? Hm, vad ska jag svara på den frågan.. kanske äkta vänskap o äkta kärlek.

Vad var din största framgång 2012?
Framgång? Ja, jag har väl lärt mig o hantera situationer och jag har gjort framsteg i skolan.

Största misstaget?
Känner inte riktigt att jag vill skriva ut det här, jag såg det som ett misstag väldigt länge men nu ser jag på det som att det var något som jag kan lära mig av.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, mycket gladare! Hoppas jag.


Vad önskar du att du gjort mer?
Solat o badat medan jag kunde, hängt med vänner dag ut o dag in, hittat på roliga grejjer, sagt ifrån och kanske tagit vara på dagen lite mer.


Vilken låtrad från i år summerar bäst ditt år?
''Jag är en trasig mackapär som reparerar sig självt''
Roffe Ruff - Jag är din

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Där jag hänger min hatt - Norlie & KKV, Pursuit of Happiness - Kid Cudi, Little Girl - Skaburbian Collective, Kärlek åt folket - Slag från hjärtat, Kärleksrevolt & Hetare än lava - Syster sol och General Knas

Har du några nyårslöften?
Nej, endast för jag kommer aldrig hålla dem. Så då är det likest att inte lägga ut något löfte, men har iallafall tänkt mig att jag inte ska vara så lat, försöka mig ut på gymmet och promenader. Inte äta godis o läsk dagligen, och ja.. sån skit :-)

Gjorde du något år 2012 som du aldrig gjort förut?
Ja det har jag nog gjort...

Vilka länder besökte du?
Var i Rhodos under sommarlovet med Josefine, hennes mor och mormor. Och vi hade så trevligt. Har även varit i Finland, i max en halvtimma, om man nu får räkna med det..

Vad spenderade du mest pengar på?
Cigg, alkohol, kläder och mat...

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja verkligen, när en nära vän till mig beslutade sig för att söka hjälp och åkte in på behandling så släpptes en ton stenar från mina axlar. Och jag kände mig fri för en stund, att slippa gå runt med oron i magen. Det var inte bara en av mina vänner, utan 3 och jag är glad för dem alla. Sen har mina vänner och min familj gjort mig glad.

Hur tillbringade du julen?
Först lunch hemma hos mormor och morfar, där min moster och kusin också var. Sen åkte vi (jag, mamma och pappa) vidare till Munksund till min faster, hennes karl och alla mina kusiner. Vi åt middag och sen ganska snabbt kom Amanda och hämtade upp mig, så blev det efterrätt hos hennes familj, var med på julklappsutdelningen sen åkte vi ut och hängde med Mattias x2, Roffe, Berg och Pessa. Vi körde bilkurragömma och sådant trevligt :-)

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Dagen innan min födelsedag var jag på en lokalfest som två av mina polare hade hyrt, dem båda fyllde år och en av dem på samma dag som mig. Så jag var med Amanda och Rebecka där, vi festade tillsammans och hade roligt. På tolvslaget firade vi mig, och det var väl en lyckad kväll. Sen på min födelsedag åkte jag på Golden Dragon och åt middag med mina vänner - Jossan, Amanda och Rebecka.

I can and I will

Kvällen har varit mycket trevlig med vännerna, vi har varit hemma hos mandy o surrat från allt mellan himmel och jord, bärgat en bil, jag har fått köra bil, även åkt runt och jaaa.. inte så mycket mer! Nu ska jag alldeles strax detja John Blund för att bli utvilad imorgon då det är all-in, nämligen nyårsafton för er som missat. ;-) Blir förkrök hemma hos berg där vi ska vara några, och sen även äta middag tillsammans - pizza. Inte dåligt nyårskäk. Sen drar vi väl mest troligt vidare på fest, kommer nog bli roligt och en bra start på året när den får firas med mina fina vänner. 
Hunnit sminka finvännen min oxå ;) hon heter fredrika