Härlig dag

Idag när barnen kom hem från skolan så hade vi planerat en skattjakt. Vi gjorde fyra stycken team med ungefär tio stycken i varje lag, the pink team, team orange, team blue och team green. Sen hade vi placerat ut lite skyltar här och var... go to the football field - go to the food - go to the water - go to the shower. På vissa hade vi ritat en karta som de fick följa, snabbt och gjort hade de fått sig sina skatter. Vi hade fyllt påsar fulla med godis och andra saker. De var väldigt exalterade och man hörde när de hade hittat skatten på långa vägar, "wheeeeey!!!" Såna här gånger känner jag mig stolt över det jag gör, jag - tillsammans med de andra tre volontärerna - gör ett bra jobb. Vi betalar för att komma och jobba. Det är rätt schysst av oss ändå.

Nu ikväll har vi gjort bort lite handavtryck från barnen som är kvar, vi har fortfarande en hel drös med barn kvar som ska lämna sina tryck. Vi är väldigt produktiva ikväll. :-)

Nu sitter jag ute på altanen och tittar på vår fina lilla Guitar, eller sjuklingen som han ibland kallas. Han är så hängig och ser verkligen trött ut i ögonen, hans kropp är kokande varm och han vill gärna bara sitta i knä och sova. Han har fått i sig lite mat också, allt som var på tallriken, good job! Jag fick sitta och mata honom, det är rätt mysigt också... fick lära mig att han inte äter morötter eller lök. 

Lek & stoj

Kindergarden.

Jag och Moki, eller gangster-tjejen som vi kallar henne.
Denna tjej är häftig, hon är riktigt cool av sig med tanke på sin ålder också. Vi fick veta bakgrunden från hennes tid innan barnhemmet och det är alldeles förfärligt. Min respekt växer för henne mer och mer. Hon är en fantastiskt klok och duktig tjej, hon är nog smartast i dagisklassen och rolig jamen nanting.


Klass 1 - måla monster.
Mon och Gorn.

Dtong.


Klass 2 - 5 little monkeys jumping on the bed.
Klassens pajas, Poo.

Dtoey fell of, and bumped his head...

The Mother called the doctor...

And the doctor Taiwan said... NO MORE MONKEYS JUMPING ON THE BED!

Jäklar vad roligt vi hade denna lektion, vi hoppade runt och bokstavligt talat apade oss... vi gav varje person en roll, det var fem apor, en doktor och en mamma. Jag tror barnen tyckte det var lika roligt som oss, hur ofta får man hoppa runt och leka apa på lektionerna liksom?

På tal om apa, vi fick ju besök för några dagar sen av en liten herre.


Last week

Förra veckan hade vi bl.a klass 3 och 4, där vi tränade på att samarbeta ihop bokstäver med hjälp av våra kroppar. 

Dtaengmo, Tar och Waan gör bokstaven A.

Base gör bokstaven Y.

Tar, Dtaengmo, Waan och Pbaeng gör bokstaven E.

Tar och Dtaengmo ♡

Fina Dtaengmo.

Gissa bokstaven?
Nick, Om och Atang gör bokstaven A.

Ciao gör lilla l.

Knight, Yee och Atang är krokodiler.

Om och Dtong är små möss.


Jag förstår att de blir tjatigt då jag skriver namnen på alla men jag skriver namnen över bilderna så jag själv ska komma ihåg och sen när jag tittar tillbaka har jag namnen. :-)