Hotell Aurum

En av Mattias julklappar var att åka på hotell i Skellefteå, så nu är vi här. Vi har shoppat hela dagen, ätit buffe här på hotellet och badat pool, bubbelpool och bastu. Hur mysigt som helst.

Nu ska vi gå upp på rummet, ta en kall dusch och sätta på en ansiktsmask. Sen ska vi bara ligga i sängen och se tv.

För att betygsätta detta hotellet så kan jag ändå ge 4/5 hotellstjärnor. För att det är billigt, god mat, trevlig personal och bra spa-del. Sen måste man ju ha i åtanke att det är nog mest riktat för affärsmän med tanke på konferanslokalerna. Så därför väljer jag att inte ge dem den sista stjärnan. För då är det ju nästan som att jämföra med ett lyxhotell. Men om vi tänker oss ett fint litet hotell uppe i norr liksom. Som inte är allt för dyrt, så kan jag nog göra denna betygsättningen. Tips till er ändå.

De senaste veckorna

Tänkte bjuda på lite bilder från de senaste veckorna. Jag har pendlat mellan Piteå och Vuollerim, tre dagar varje vecka.

Jag har ätit sushi två gånger, först testade jag sushin på Odod restaurang i stan och den ger jag lätt 5/5 sushistjärnor. God och fräsch mat. Då lunchade jag med en gammal vän till mig, Marie, vi har växt upp tillsammans och bott grannar typ hela livet. Vi träffas sällan, men det är sjukt roligt att vi ändå kan träffas ibland. Jag har även testat sushin på backen, sushibaren, lång väntetid och inte lika välgjort som på Odod. Men jag kan väl ge 3/5 sushistjärnor till dem. Då lunchade jag med Sandra också sen gick vi på stan och shoppade massor, vi uträttade en massa ärenden och det var så mysigt. Sandra är också en person som jag är glad att jag fortfarande har kontakt med. Förut umgicks vi jättemycket, sen tinade det som bort och vi har bara setts någon gång, ytterst sällan i alla fall. Men nu är vi igång igen, och vi har en bra vänskap, en sån som jag saknat. Hon är en sån man ska behålla. Och det ska jag göra.

I torsdags gjorde jag och M chokladhus, jag hade en vision i huvudet om världens finaste hus med gulligt pynt. Eh? Det var de svåraste jag gjort, M var betydligt duktigare än mig - vilket sved litegrann i mitt ego. Men det var ändå tur att han var där och byggde upp mitt hus trots allt, för hade jag varit själv hade det inte blivit något hus alls. Det var trots omständigheterna så mysigt och roligt.

Fredagen firade vi ju som sagt jul med familjen. Återigen var det jättetrevligt och mysigt. Sen åkte jag hem till M och böt julklappar. Jag fick ett hudvårdsset av lancome, han prickade helt rätt. Åh vad nöjd jag blev.

Nu - jobb & sen ska jag mysa hos Amanda hela kvällen.

PS. Ni behöver ju inte ha några förväntningar på mig. Men jag tänker faktiskt göra en årsresumé på detta året senare, det är så mycket som hänt i år och jag skulle behöva en summering. Men som sagt, ha inga förväntningar.

Kan du vissla johanna

Jag fick just en kommentar "vad skoj att du ska bli mamma", eh what? Jag må ha en mysig liten (stor) mage, men jag är absolut inte gravid och jag ska absolut inte ha barn.

Nåväl jag sänder en massa positiv energi och styrkekramar till alla er där ute med alkoholiserade familjer, till alla er som har en negativ känsla inför julen... det ska inte vara så, och jag tänker på er extra mycket idag. Jag önskar er trots allt elände, en fin jul ändå. Ni föräldrar som läser, låt bli alkoholen - låt bli fyllan. Julafton är barnens tid, julafton är en fin tradition för att visa kärlek och känna gemenskap. Jag hoppas innerligt att ni tänker efter en extra gång. Tack.

Min gårdag (min julafton) var jättetrevlig. Det var mormor, morfar, moster, kusin och mamma. Vi åt god mat, skrattade tills tårarna sprutade och öppnade paket. Jag har fått otroligt fina och bra paket i år, jag är jättenöjd. Så ett stort tack för det. Men det största tacket vill jag rikta mot min fantastiska familj, min starka mamma som orkar kliva upp varje dag och vara fru och mamma. Min mormor och morfar som varje år styr upp en julmiddag. Min moster och kusin för att de finns i våra liv.

Pappa fick tyvärr stanna hemma igår för att han var febrig, imorse öppnade han sina presenter och han blev ändå nöjd. Världens bästa pappa.

Jag är på jobbet och jag ska fortsätta jobba nu, återigen: god jul, var nyktra, ta vara på tiden.