Världens bästa.

Kan jag bara få skryta lite om mina fantastiska flyktingvänner?

Först och främst vill jag skryta om alla barnen (gäller även många äldre) som kämpar arslet av sig för att lära sig svenska. De frågar massor och de försöker verkligen lära sig, många har redan börjat använda sig av standard fraser per automatik, typ "hej, hur mår du, tack, bra". Jag kan även höra att de säger till exempel tack, till en av deras eget språk. DET GÅR FRAMÅT.

År 2013 fick Vuollerim en plats i guiness rekordbok, då hela vuollerim hade ute över 2000 islyktor som lös över hela byn, i hela 5 minuter. Detta satte vuollerim på kartan, och i år ska dem göra det igen.

Så det leder till min andra punkt där jag vill skryta om hur duktiga alla är på att samarbeta och att utföra detta tunga och kalla arbete. Vi har under tre veckors tid gjort ljuslyktor i form av is, just nu har vi omkring 500 stycken som vi ska placera ute i byn under jokkmokks vintermarknad.

Sen vill jag också skryta om hur fantastiskt bra alla är, de är vackra, fina, underbara, speciella, roliga och trevliga individer. De är bäst. Mitt jobb är bäst.

Dag 09 – Hemlig dröm?

Rädda världen.
Jag har fått bra inblickar i hur fruktansvärt hemskt läget i mellanöstern är just nu. Jag vill rädda världen, jag vill sätta stopp för allt hat och krig. Det är min hemliga dröm. Jag vet inte hur jag ska genomföra min dröm, men man kan väl börja på hemmaplan - och typ välkomna människorna på flykt och hjälpa så gott det går.