Nostalgi

Nostalgin flödar. Jag har gått igenom gamla fotoalbum, gamla dagböcker o även hittat gamla kärleksbrev. Jag är fortfarande lika känslig som förut, men jag har byggt på mig ett riktigt bra självförtroende som räddar mig många gånger. 

Jag har gått tillbaka i tiden till en tid då jag var 14 år, hatade regler och typ alla som stod i min väg. Jag var i en identitetskris och jag ville inte knytas till någon förutom min mammas släkt. Jag hade en svår tid med att veta vem min pappa var, jag hade två stycken och jag visste inte vem jag ville höra till. Jag var förvirrad. Jag var även i puberteten och hade fruktansvärda humörsvängningar + att jag hade hittat mig ett halvkasst umgänge som var fem år äldre än mig. 

Det var dock en rolig tid, då jag smet ut på nätterna och drack en 7as vodka utan föräldrarnas tillstånd. Det var faktiskt en rolig tid, där jag njöt av livet och levde för nuet. Idag skulle jag däremot aldrig göra likadant, jag har ju lärt mig en läxa givetvis, men jag hade faktiskt kul på vägen. Den tiden har fått mig att öppna ögonen, jag är säkrare som person och jag vet vem som är äkta och inte (oftast). Jag har även lärt mig mycket om konsekvenser, typ utegångsförbud och en redig bakfylla. Jag kommer aldrig i mitt liv dricka alkohol som jag gjorde på den tiden. Det är äckligt och jag hatar att vara bakis. 

Föra dagbok?

Jag har drivit min blogg i nästan sju år, eller är det till och med åtta kanske, och jag har aldrig tappat intresset. Självklart har jag tappat mitt "flow" någon gång och jag har även haft bloggpauser. Men jag har aldrig funderat på att stänga ner bloggen, för den har alltid varit min räddning. Jag älskar att skriva och jag tycker även om att dela med mig av mitt ganska händelselösa liv. Jag älskar att skriva om allt egentligen, långs uppsatser om hur svenska språket uppfanns till att skriva om vad jag gjort idag. 

Jag önskar att jag hade bättre skrivkunskaper och skrev på ett bättre sätt, men jag har inte detta och det är därför jag egentligen inte vill att någon ska läsa min blogg. Jag vill inte dra åt mig uppmärksamhet liksom. Ni som läser, ni läser och det har ni gjort i flera år. 

Det är roligt att skriva och att dokumentera. Jag hade kunnat föra en traditionell dagbok, för hand, där jag skrev exakt allt och ingen läste. Men jag är för mycket av en perfektionist. Alla bokstäver ska vara i samma storlek, inget kladd, snyggt och jämnt - INGA STAVFEL. Bara att skriva en handelslista kan ta tre sidor för mig, dels för det jag just skrev, men också pappret jag skriver på får inte vara skrynkligt någonstans eller ha något skrivet på baksidan. Det är alltså varför jsg inte skriver dagbok, det blir för bökigt. Godnatt mates. Vet inte vad jag ville få ut av detta inlägg, jag hade en fantasi i mitt huvud om hur det skulle sluta och vad jag skulle komma fram till. Fantasin är inte uppfylld och jag är inte nöjd. Men jag väljer ändå att publicera detta inlägg, med tanke på att jag skrivit fyra långa inlägg om olika saker som jag vill ta upp, men som jag sedan suddat. 

boom

(Min budget kraschade redan igår då jag var på ikea och röjde. Idag tog jag en sväng förbi dollarstore, rusta och mio - det visade sig att jag glömt saker för över 2000 kr. Glömde, eller så kanske det inte var någon prioritering. Sen betalade jag en resa också, jag och mina två tjejkompisar bokade en resa till Turkiet förra veckan, idag skulle resan betalas. Dock så blev det lite ändringar, vi åker till Kreta istället.) Jag ser framemot detta så mycket, bara att få ta det lugnt och koppla ifrån mig själv från omvärlden. Överväger seriöst att inaktivera facebook över den veckan. 

Jag tror att pengar gör människor lyckliga. Jag vet att vissa i min närhet tycker raka motsatsen, att pengar bara är ett vapen till makt och så vidare. Så tror dock inte jag. Du kan göra vad du vill i världen om du har pengar. Jag tror att alla människor har en hobby, vilken oftast kostar, och när du kan betala för denna hobby uppfylls ett behov och man blir lycklig. Väskor och ljus är väl lite av min grej, har alltid varit, det kostar pengar och när jag har råd att köpa sånt här blir jag oftast tillfredsställd och nöjd. Pengar gör mig lycklig. Och jag tror att det gör de flesta lyckliga. 

Idag har jag hunnit packa ner a l l a mina kläder i flyttkartonger. Även hunnit rensa ut två svarta sopsäckar med kläder, förstår ni hur mycket det är? En sopsäck ska skänkad till röda korset och en ska kastas. Snacka om att spara på skit. Som en hamster. Imorgon ska jag påbörja projekt tömma-mina-lådor. Gissar att jag kommer bli nostalgisk, för jag vet om att det finns en hel del gamla skrivböcker, foton och sådant.