Ett långt jävla inlägg om ingenting

Ännu en kväll ligger jag här alldeles på tok för sent och drömmer mig bort. Tankarna flyger omkring och tjorvar ihop sig till en enda röra, jag vet varken bu eller bä. Jag har så många ideér och planer som jag skulle vilja utveckla, min kreativitet tar aldrig slut och jag vill bara pilla på saker. Jag vet inte var all kreativitet kommer ifrån, men jag har sett många DIY videos och jag blir så peppad.

Jag känner även ett inre lugn, eller ett skapligt inre lugn. Idag har jag slutfört uppdrag-flyttstäda-lägenheten, jag har varit i lägenheten ungefär fyra timmar varje dag de senaste dagarna och städat. Jag har lagt upp det så för att jag är så otroligt trött (inte konstigt med tanke på vad som pågår på nätterna) och jag måste spara på min lilla energi. Nu är det bara slutbesiktningen kvar, jag är sjukt nervös för denna och jag kan nog inte slappna av på riktigt förrän den är gjord. Jag läste nämligen att det kostar 3500 kr för ombesiktning?! Oh my god. Jag har varit så noggrann, men det är ju alltid saker som inte alltid går att göra helt skinande rent liksom. Usch så nervös jag är.

Medans jag har städat så har jag lyssnat på en pod genom appen acast, jag har alltid lyssnat på SR radio, men det känns som att jag gått igenom de som låter mest intressant och resten känns bara tråkigt. Podden heter i alla fall Operation Playa och är i flera delar, den handlar om en kokainliga. Det är massvis med smugglat kokain till Sverige och det är bara en enda röra, det är intressant och rogivande. Jag tror att jag lyssnar på fem avsnitt, men jag har ännu inte ens fått klart för mig vem som är den skyldige eller om rättegången ägt rum ens en gång. Jag älskar kriminalpoddar, helst vill jag höra från "the bad guys" synvinkel. Men det funkar lika bra med journalister eller vad dem nu är, som pratar och intervjuar. Jag finner ett stort intresse för kriminologi faktiskt.

Efter slutstädningen kom jag hem till en fantastisk middag med ihoprullade lövbiffar med philadelphia ost i och som låg och gottade sig i en gräddsås + ris. MUMS!! Sen har jag och mamma pysslat på med paket. Gud vad roligt det är. Jag kan numer checka av Amanda, Mattias och Sandras julklapp och mammas födelsedagspresent (en kvar), hon fyller år på onsdag. Jag har köpt jättefiffiga saker så jag ser framemot att få ge detta. Har jag nämnt att jag älskar julklappar? Jag säger det nu: jag älskar julklappar. Jag älskar att köpa dem och jag älskar att slå in dem och jag älskar att ge dem. Dock så tycker jag inte om när det är kluriga personer typ som Mattias, han vill ju inte ha något speciellt och han känner heller inget behov av något. Han är alltid bara så nöjd med allt. Så att köpa något till honom är alltid svårt, men i år hittade jag faktiskt något väldigt klokt och roligt. Jag hoppas att han gillar det.

Imorgon ska jag och mamma på jakt efter fläktfilter eftersom vi förstörde det som fanns i lägenheten. Sen ska vi försöka plocka fram julen och jag har även möte på AF kl. 13. Jag har mycket att göra känns det som. Det är rörigt för jag vet inte om vi ska hinna med allt före eller efter mötet. Klockan 13 är faktiskt en sjukt osmidig tid. Märker ni vad jag gör nu? Jag bara skriver och skriver för att skjuta upp min sömn, allt annat är mer intressant och roligt än att ligga i ett svart rum och tänka på allt från livsöden till vilka kläder jag ska bära imorgon. Det är såååå tråkigt. Jag ska dock lägga ifrån mig all elektronik nu så att jag kan ta tag i soveriet och vakna relativt pigg. Ha-ha, vem försöker jag lura, PIGG? Pffff.

Jag bjuder er på en bild från Grindelwald i Schweiz, här är jag 2167 meter ovanför havsytan. Det låg en tät dimma nedanför oss, så man kunde inte se ner. Det var väl tur för då kanske jag fått svindel och trillar ner, alternativt stannat däruppe på berget och aldrig rört en fena igen. Man vet aldrig. Vi åkte en sånhär korg upp, en stängd korg, med dörrar, jag har tappat ordet. Men ni fattar. Det var coolt i alla fall. Det snöade där uppe och det var en helt annan luft, en mjuk och len luft. Den var helt perfekt.

Jag saknar att vara på resande fot. Det är så fantastiskt att få se och uppleva saker. Jag älskar känslan att kunna bocka av ett ställe från min bucketlist, jag älskar känslan av att få samla så mycket livserfarenheter och lära mig saker utifrån praktiken. Som ett exempel att sitta i skolan och läsa om andra världskriget är ingenting gentemot att stå i Berlin och se Berlinmuren. Det är bara så coolt. Sen all ren fakta om hur man överlever på en resa, saker är inte alltid så förutsägbara, man måste chansa och ibland måste man ringa oändligt många organisationer för att få hjälp med saker och ting - men det kan jag, för jag har lärt mig det genom mina resor. Det jag vill förmedla är att en resa är inte bara en upplevelse, utan det är så mycket mer. Det är allmänbildning, man får se saker som inte visas i media och då syftar jag på misären, man får lära sig om olika kulturer, språk och maträtter. Alltså ni förstår grejen, det är en otroligt mäktig känsla. Ni som läser - ni som har råd: åk och res. Det slog mig just att jag inte lagt upp mina kamerabilder från min "tågluff", så det måste jag ju pyssla ihop. So much fun! Okej hörrni, godnatt och sovgott ♡

BLACK FRIYAY

Alltså gud hörrni... det här kanske låter jättelöjligt - men jag har shoppat för jättemycket pengar idag!! Jag gör ju inte det så ofta och när jag väl gör det är jag väldigt snål, det överstiger typ aldrig 500kr/månad i alla fall. Om det är så att jag måste shoppa, så sprider jag ut det på några löner så det inte krisar. Men oftast så väljer jag att prioritera annat än smink och kläder, som resor och god mat. Det är roligare tycker jag.

Men de senaste månaderna har jag flitigt börjat följa många youtubers, jag tänkte ta upp det i ett annat inlägg vilka jag följer och sådär, och de är ju alltid supersminkade och supersnygga. Så nu har jag fått upp ett litet intresse, jag tycker att det ser roligt ut att sminka sig med contour och sådant. Jag sminkar mig aldrig i princip, jag är sämst. Men nu när jag gått upp lite i vikt, blivit lite fulare och mer pillrig så tänkte jag satsa på att börja sminka mig och börja klä mig lite fräschare. Eftersom jag gått upp så mycket i vikt är det ingenting som passar och jag vill gärna inte klämma in mig i en liten magtröja då helst. Så garderoben är nu uppdaterad och även sminklagret. Jag kan meddela er om att min foundation jag använder är från 2014 och även resterande smink (möjligtvis gamlare) + att det är skit från typ H&M. Så nu jävlar. Jag har shoppat för ungefär 1500kr och då kom jag ändå lindrigt undan efter som det är black friday, wohooo! Jag har suttit och uppdaterat nelly.com varje timme för att de har ett jättebra erbjudande, varje timme ger de ett nytt erbjudande. En timme var det 2 skor för 1 till exempel.

Nu är jag jättetrött och ska sova, den här dagen har varit fullspäckad. Nästan. Klockan åtta ringde alarmet då jag gick upp och åt grötfrulle med mamma, sen åkte vi till lägenheten och städade (nästan klar), efter det hade jag min extremt långa arbetsintervju. Sen hämtade jag två sallader på viking som jag och mamma åt, jag slog in julklappar och sen hamnade jag i sängen framför youtube. Jag youtubar fortfarande, men det ska bli en tidig sömn för mig idag. Jag ska stänga av och verkligen kämpa för att få mig min älskade sömn. Jag håller tummarna.