3 serier jag kollar på

Jag fortsätter med tre serier till och jag kommer att placera alla inlägg om serierna i kategorin tips, så att det blir lättare för er att hitta inläggen om ni någon gång vill kolla upp detta. Jag börjar med mina favorit tjejer i New York city.

♡ Sex and the city
Carrie (huvudperson och "berättarröst"), Miranda, Samantha och Charlotte. Det är fyra tjejer som lever i New York och alla letar efter kärleken på sina egna vis. Och alla personer har olika egenskaper. I alla kompisgäng så finns det ju en kloker, en vilding och en omtänksam - typ, och här märker man tydligt hur de har förstärkt det i den här serien. Förstår ni vad jag menar? I alla fall så får man följa med i deras vardag, deras killproblem, vilka skor de ska köpa och cafédagar. Carrie är författare och skriver en spalt i New Yorks magazine där hon skriver om sex - kärlek. Hon forskar mycket på kärlek och sex vilket gör det så himla intressant, mycket av det hon nämner brukar fastna i mitt huvud. När hon pratar med sina väninnor så brukar det alltid få mig att fundera över mina förhållanden och relatera. Jag tycker också om serien för att det är fyra energirika kvinnor som kämpar för att vara självständiga, det är fyra kvinnor som har en vänskap som alla människor skulle behöva och jag avundas den relationen de har till varandra, det är fyra kvinnor med vardagliga problem som att betala hyra, träffa killar på krogen, dejta, shoppa. Ja alla tjejer kan nog relatera. Jag älskar serien. Och inte nog med att det finns en serie med hela 6 säsonger och 30 minuter per avsnitt, så finns det två älskvärda filmer. Där en av kvinnorna ska genomgå ett bröllop i en av filmerna och den andra utspelar sig i Abu Dabi. Det är mycket komedi i filmerna och serien, men det händer ofta att jag fäller en tår för att det är så vackert eller för att det är sorgligt. Jag har lätt att relatera, faktiskt, och det känns som att jag känner dem så väl. Så när de sitter på sitt café och äter frukost brukar jag skämta och säga att jag fikar med tjejerna ifall någon undrar vad jag gör. Hehe.

♡ Orange is the new black
En serie som utspelar sig i ett kvinnofängelse som är gjord utifrån en sann berättelse. Hur intressant och spännande som helst. Det är också rätt dramatiskt med tanke på hur sjukt det egentligen är inne på fängelser i amerika. Vi får i alla fall följa med Piper som ska avtjäna sitt straff, inne på anstalten är det en tuff vardag då det gäller att sätta på sin yttersta coola image och försöka jobba sig uppåt och förtjäna respekt. Huruvida hon klarar sig i fängelset kan ni få se själva, men det är en spännande kamp. Det är lite komedi också, så jag skulle nog säga att det är en blandning mellan drama och komedi. Den här serien är självklart sevärd för att den är så bra, men det är faktiskt också viktigt att få en liten inblick.

♡ 24
Jag skrev om den här serien för inte så längesedan tycks jag minnas. Det är en gammal serie men jag har nyligen upptäckt den och jag älskade den. Dock så tror jag att det är en serie man bara ser en gång och sen är det som förbrukat. Den är galet spännande och det är det som gör hela serien. Därför tror jag det är en serie man bara ser en gång. Det är Jack Bauer som är huvudpersonen och han jobbar för en antiterroristgrupp, som det låter så ska han tillsammans med andra agenter bekämpa terrorister. Det finns 8 säsonger, 24 avsnitt i varje säsong och varje avsnitt är 40 minuter långt. Varje säsong utspelas i såkallad realtid, alltså varje avsnitt spelas upp som 40 minuter ish. Så när säsongens 24 avsnitt är slut, har det gått 24 timmar i serien. Jack Bauer ska lösa ett problem inom loppet av ett dygn, han stöter på många motgångar och det händer alltid något. Hans familj blir ofta inblandad på något vis, vilket gör att det blir personligt och lite extra spännande. Polisfilmsälskare - detta är något för er. Det som är bra är att man kan se en säsong lite då och då, för det är alltid ett bra avslut så man känner inte att man måste se ännu en säsong pga. dåligt avslut liksom.

1 Anonym:

skriven

Så himla bra du har beskrivit serierna. Är imponerad av ditt språk, och det säger en del eftersom jag är en språkhitler. Bra jobbat and keep up the good work =)

2 Anonym:

skriven

Jag har fastnat för en serie som heter 'Mörkt vatten'. Handlingen utspelar sig huvudsakligen på Åland där tre syskon av ain döda mor har fått i uppdrag att driva familjens pensionat. Två bröder och en syster. I utkanten av handlingen finns syskonens farbror, en kvinnlig präst, syskonbarn och en kvinnlig polis. Alla har hemligheter som man som tittare får ta del av vart eftersom. Serien är vackert inspelad, regimässigt upplever jag att karaktärerna har ett tydligt kroppsspråk och att de är bra på att nyttja den vackra omgivningen. En stor hemlighet är att en av bröderna i sin ungdom mördade syskonens far. Efter mordet på pappan fick pojken hjälp av syskonens mamma att forsla undan kroppen samt gräva ner den i en uttömd pool på pensionatets mark. Pappans lik grävs upp av samma son som mördade honom, och de två övriga syskonen får så småningom veta hur deras pappa dog. I handlingen finns ingredienserna droger, falska pengar, alkoholmissbruk, olycklig kärlek och relationsdramer. Jag är fast och vill inte att serien ska ta slut. Det är mysigt med nya serier så här på höstkanten, tycker jag.

Kommentera här: