Home is where your family is

Yes. Jag tog mig en biltur inåt landet, hem till Vuollerim, hem till min andra familj. Har hunnit med middag i matsalen, träffat alla fina flyktingar, hälsat på hos min kompis Mohammed som har lägenhet - jobb - uppehållstillstånd. Han är verkligen en inspirationskälla, han är en kämpe och han så fruktansvärt klok. Jag är glad att jag får ha honom i mitt liv och jag ser framemot framtiden. Från kriget till jobb på skola, egen lägenhet, bil - rubbet. Efter ett år i sverige? Hur coolt som helst. Vad jag menar är att allt är möjligt liksom, och jag beundrar hans (och många andra flyktingars) kämpeglöd. Sen har vi ätit arabisk mat eller kvällsfika, hummus, bröd, äggröra med ett ton olivolja i och någon röra som såg ut som tapenade "mm gott tänkte jag och vred av en bit bröd och satte på röran, tog en stor tugga" - hela min mun och underläpp brann upp. Det var så starkt. Nu är jag här typ tre timmar senare med en svullen underläpp(!!!!).

Nu har alla däckat. Ayham ligger fullt påklädd med fötterna utanför sängen och telefonen i ansiktet, han måste ha somnat precis samtidigt som han höll på med telefonen. Pappa ligger på sin tunna madrass på golvet. Och jag är här på min egen madrass. Egentligen har jag ett eget rum här, men de har glömt ge mig nyckeln och somnat. Så jag vill inte väcka dem. Så det får bli en natt i detta fruktansvärt VARMA rum. Godnatt.

1 Anonym:

skriven

Hahahahaha=D! Så ävla roligt! Skrattar ihjäl mig i min ensamhet. Ja, din kompis Mohamed är verkligen en källa till inspiration. Ja, du har verkligen lyckligt lottad som har två familjer. Och ja; hemma är där familjen finns. Jag är tacksam för att du har A och pappa i Vuollerim. Jag tycker det är bra att de har fått uppehållstillstånd, och att de har fått en lägenhet. Däremot upplever jag att det är långt till staden där A och pappa ska bo. Men ni vet att ni har varandra trots avståndet är geografiskt stort. I era hjärtan finns inget avstånd. Du vet ju att jag brukar säga att man kan välja ut människor som ska fungera som ens familj och/eller släktingar som t ex mostrar, fastrar, mammor och pappor o sv. Eftersom jag inte har någon släkt, har jag valt ut människor som för mig fungerar som familjemedlemmar. Så, helt plötsligt, har jag tre systrar och några extra mostrar. Fantastiskt bra och praktiskt. Och du gör samma sak som jag, även fast vi egentligen inte har pratat om det. Det är häftigt, tycker jag.

2 Anonym:

skriven

Synd att du brände upp dig i käften! Som en kollega till din pappa; trodde han fick en skål med soppa till förrätt när han fick stark thailändsk sås. Han brände sig åxå i käften. OCH är numer noggrann med vad som är soppa och (kanske framförallt) vad som INTE är det. Hahaha! Det är egentligen inte roligt. Men jag skrattar ändå litegrann.

3 Anonym:

skriven

Du är väldigt vacker!

Kommentera här: