En svensk myskväll

Man lär sig uppskatta det fina i vardagen och i hemmet när man är ute och reser ofta. Som ett exempel kan jag säga att jag aldrig sitter i soffan, utan jag lägger mig i sängen och där bosätter jag mig med tvkontrollen och möjligtvis något snacks. Både igår och idag har jag krupit upp i hörnet av soffan, haft tända ljus och kikat lite på tvn. Hur mysigt som helst. Nu har jag fått lånat en bok av pappa som heter Svensk Maffia och jag är superpeppad på att läsa denna. Jag älskar kriminologi och allt som har med brott att göra är så sjukt intressant. Jag lyssnar gärna på p3 dokumentär om kriminella gäng, rån eller dylikt. Jag vill bli den nya Leif GW. Helst. Så den här boken är nog något för mig, jag fick så bråttom hem till hörnet i soffan. Så nu när jag sitter här och är redo så öppnar jag bloggen istället, märkligt... men man måste väl underhålla er också!

Ikväll har jag fått äta gudomlig mat med både förrätt, varmrätt och efterrätt. Vi har haft så mycket och surrat om och sen spelat yatzy. Hur perfekt som helst. Jag har ingen stor släkt och inte så många vänner, men jag har min mamma och jag har min pappa. Det är värdefullt.

Min mamma har börjat pyssla med servetter och burkar. Jag vet att det låter helt efterblivet och jag har bett henne sluta med det omedelbart. För det har gått överstyr när hon drömmer om burkarna, när hon ska göra om allt hon äger och hon börjar fråga mig om burkar och glasskålar. Men idag fick jag se hennes (enorma) samling, och hon har ju talang. Jäklar så snyggt! Så jag tjuvade med mig två stycken som jag redan satt upp och tänt ljusen i. Tack mamma och tack pappa för att ni finns och lyser upp min värld.

1 Anonym:

skriven

Vi älskar dig ♡ och du är så mycket, men just i denna stund skrattar jag för mig själv för att du är så jävla rolig! Jätterolig!

2 Anonym:

skriven

Det är bra att du tar dig tid till att ta hand om dig. Jättebra att läsa, går bra att läsa vad som helst för att när vi läser tar vi till oss språk. Både det skrivna ordet, och det språk som talas. Utifrån det lär vi oss också att uttrycka oss i mellanmänskliga relationer, och i kontakten med nödvändiga myndigheter. Att läsa är alltså att slå fler flugor med endast en smäll. Eller bok, som man också skulle kunna säga i sammanhanget. Så fortsätt läsa allt du är intresserad av och kommer över.

3 Anonym:

skriven

Tack för dig och för att DU lyser upp vår tillvaro.

Kommentera här: