Januari - april 2016 summering

När jag firade in det nya året 2016, alltså förra nyårsafton, så var jag i Vuollerim. Jag hade jobbat på dagen och skulle även jobba dagen efter, så därför firade jag in året med flyktingarna. Det var något helt nytt, för det första var jag relativt ny på förläggningen och för det andra hade jag aldrig umgåtts så mycket med andra kulturer förräns då. Så nyåret blev min första fest tillsammans med andra människor från olika kulturer. Det var en hel del dans, skratt och god mat. Vad jag inte visste om just då var vilket år som skulle vänta mig. Vilket år tillsammans med flyktingarna, som sen kom till att bli som en enda stor extra familj för mig. 
Jag hade inga nyårslöften, det enda jag hade som vanligt var en viktnedgång, så jag körde igång med ett hälsoprogram - coachfit, jag fick en egen coach och sådant. Det var svindyrt och svårt att hålla i kosten samtidigt som jag var i Vuollerim. Den svängen var jag där i 53 dagar i sträck. Så jag fick tyvärr avbryta, men det var nog lika bra för den delen eftersom jag inte tror att det var något för mig. Jag tycker om att äta god mat, även fast den ska vara nyttig. Det var inte coachfits mat. Sen hade jag inga andra nyårslöften faktiskt, tur var väl det för att jag har haft ett sånt rörigt år må jag säga. 
 
 
I januari kom den här pinglan hem, då sushilunchade vi och festade tillsammans med alla de andra tjejerna. Här var vi alla rätt dragna och hade superkul.
 
Jag tycks minnas att snön smälte rätt tidigt, men jag vet inte riktigt. I alla fall lekte vi hurtiga ett antal gånger och var ute på långpromenader. Sen var det såklart också grillpremiär, den hölls hos Sandra och Jimmy. 
 
I mars flyttade jag och Mattias in i vår första lägenhet, på durrnäs. 
 
I april åkte jag och bärra (min pojkväns bror) till Malta för att besöka våra två vänner som bor där. Där träffade vi ett gäng nya vänner, hade jättetrevligt verkligen. Under tiden vi var där fick jag en tankeställare och jag insåg någonstans att livet var kort, jag vill inte längre vara i det förhållandet jag var i. Så jag gjorde slut med Mattias samma dag som vi lämnade Malta, det var väldigt vidrigt gjort av mig när det var helt utan förklaring eller något alls. Detta var sista bilden jag tog på Mattias, tills vi blev tillsammans igen vill säga.
 
 
 
Han flyttade ut från lägenheten och där var jag själv, jag blev total förändrad och hade något slags tunnelseende. Konsekvenstänk fanns inte över huvudtaget. Duscha, roll on och vara fräsch i övrigt, fanns inte. Det blev en del festande, flirtande och sovande. Jag sov bort mina dagar så gott de gick, sen var jag alltid omringad av människor. Jag antar att det var därför det gick så bra till en början. Jag var i princip aldrig ensam så jag hade aldrig tid att reflektera eller fundera över mitt break up - förrän senare. Det var då det kom som ett bakslag, i augusti någongång. Sömnproblem. Ångest. Jag ville skada mig själv. Jag trodde att jag skulle avlida och jag brydde mig inte om någonting. När jag ser tillbaka på det såhär i efterhand är det hemskt. Det är hemskt hur jag kunde behandla mig själv sådär dåligt, att jag inte tänkte efter något alls på konsekvenser. Jag var bara ett skal. Jag har växt som person sen dess, jag har lärt mig något - men jag har fortfarande kvar sömnproblemen. Mycket kommer upp för mig under nattetid.
 
Kort efter att han flyttat ut och jag hade haft en veckas semester i Malta åkte jag med mina tre kompisar till Kreta. Dit åkte jag med Amanda, Mattias och Felicia. Det var också en riktigt rolig resa, men mer om den i nästa inlägg!

Kommentera här: