Rastlös.

Idag tog jag en rejäl sovmorgon, till klockan 12, kan faktiskt inte minnas sist jag sov såhär länge. Jag vaknade dessutom med huvudet halvt hängandes från långsidan och fötterna på kuddarna. Jag kanske blev rastlös när jag sov, eller något.

Nåja, under natten har jag i alla fall packat ner alla kläder i kartonger och även rensat. Hur mycket kläder kan en människa ha egentligen? För ett halvår sedan när jag flyttade hem igen så rensade jag ut en hel svart sopsäck, och det blev samma visa igen. Jag måste faktiskt få ge mig själv en medalj, för jag är otroligt duktig på att rensa.

Nu ska jag och mamma åka på röda korset och lämna lite kläder. Sen blir det att fortsätta pyssla på hemma så mycket som det går, jag hade räknat med att få nyckeln idag men tyvärr blir det imorgon. Så jag ska försöka packa ner och göra så mycket som det bara går, mer än så kan jag inte göra, jag har ju nästan allt nerpackat från förra flytten så det mesta är ju klart. Åh vad jag längtar.

Avslut

Så nu sitter jag här ute på havsbadet och vinkar av mina fina elever. Tänk va de gått igenom och nu när de är på safe ground är det en total vändning i allas liv, det är ett nytt land, ett nytt språk och nya normer att ta till sig. Jag är verkligen imponerad av deras glöd. De alla förtjänar fan en medalj. Även vi på medborgarskolan som har kämpat, det är faktiskt ingen enkel match att vara lärare. Det är ju inte som på högstadiet med massa skrikande elever, tvärtom, alla vill lära sig, men däremot är det svårt att förklara då ingen kan varken svenska eller engelska. Inte nog med det så är det faktiskt rätt jobbigt att hålla upp armen för att skriva på tavlan dag ut och dag in. Jag har insett att jag inte är någon lärare, men det har varit kul på vägen och jag är ganska säker på att jag hjälpt många. Tyvärr har det blivit lite rörigt mot slutet så att energin har inte alltid varit maxad, men nåväl, jag har i alla fall fått många tack & kramar, även ett fint litet armband. Sötisar.

Idag lämnar jag bara ut diplom och städar i kyrkan, imorgon blir det även städ. Sen slutar jag. Wihoo!

Perfekt.

Jag har haft en jätte härlig helg i Umeå med tjejerna. Vi har ätit god mat på olika ställen, shoppat, festat som om de inte vore någon morgondag, hängt på pub och sett Ayham spela match. Jag har fått med mig några fina plagg och nya minnen, så jag är nöjd.