Time flies.

Hej kompisar!
Som ni märkt har uppdateringen från min sida varit låg, och så kommer den nog att fortsätta vara... jag har inte längre samma behov av att skriva av mig som förut och heller inte så mycket händelse i livet. Dock är jag ju en tänkare, så sånt finns det gott om. Men jag ser att det ändå finns några tappra följare kvar, kul!! :-)
Vad händer i mitt liv då? Ja, jag jobbar fortfarande 100% på mitt vikariat på psykiatrin och det skulle egentligen gå ut i februari, men jag kommer att få förlängt fram till augusti 2018!!! Jag valde augusti just för att jag har tänkt plugga sen, jag känner mig redo och jag SKA ta mig in till socionomprogrammet. Jag saknar att plugga och jag tror att jag kommit till den punkten i livet där jag vill komma vidare. Just nu känns det som att jag bara står och stampar och väntar på att bli vuxen typ. Men vuxenlivet kommer ju inte av sig självt, utan det beror ju faktiskt på individen själv - mig.

Jag har desperat letat efter en ny hobby, eller något jag är bra på, den senaste tiden. Jag ser inget roligt i någonting längre, det mesta är grått och trist... förut var höjdpunkten för mig fest, nu är det inte längre det, utan snarare ett ångestpåslag. Det är inte roligt längre och jag blir dessutom sjukt bakis, så det är oftast inte ens värt det. Jag sörjer faktiskt detta litegrann, med tanke på att alla mina vänner är ute och festar hela helgen har det blivit så att jag sitter inne, hemma, själv nästan varje helg. Jag känner mig så ensam och ibland lite konstig också. Allt jag vill är liksom att leva livet tillsammans med mina vänner, utan alkohol. Så istället har jag i princip isolerat mig från omvärlden och tagit avstånd från många i mitt umgänge. Nu letar jag alltså aktivt och desperat efter en ny hobby som jag sa tidigare. Jag började att sticka i någon vecka, jag hade tänkt sticka flera rutor och så småningom sy ihop alla rutor till en härlig filt. Men helt ärligt tror jag faktiskt att morsan var mer taggad på den idén, jävlar vad hon har stickat, jag själv stannade tyvärr upp och hittade inte riktigt njutningen i det. Jag gav upp det och köpte en ny målarbok, jag vet ju att målningen är ett vinnande koncept men jag är ju faktiskt inte alltid sugen på att måla!? Jag ritar ibland, och det är härligt. Annars så har jag även tagit hem alla mina scrapbooking saker från mor & far. Så för tillfället är scrapbooking sysslan jag är inne i just nu. Jag håller på och gör ett album från studenten, just nu är jag inne på Magaluf - min galnaste studentresa. Har även pysslat mycket i hemmet och faktiskt fått upp ett intresse för inredning, så jag plockar omkring och fixar i lägenheten, det är faktiskt riktigt mysigt. Jag börjar mer och mer känna mig som hemma. Vilken fantastisk känsla det är alltså. Har fått upp mycket på väggarna nu och jag har en plan hur jag vill göra och hur jag vill ha, men pengarna räcker inte riktigt till. Jag måste dela upp mina inköp på flera månader så att allt inte faller under en lön... det skulle bli tokigt. Så jag väntar flitigt på nästa lön och på tomten, haha!!
Jag har även börjat laga riktig mat, ni som känner mig vet att jag förmodligen är den lataste personen i er omgivning och att jag har levt på pyttipanna och nudlar under ett halvår när jag flyttade hemifrån första gången. Men ända sen jag flyttade in den första juni har det bara gått bättre och bättre, jag håller mig till mina matsedlar, handelslistor, veckohandlingar och budget. Jag är så jäkla grym på det planet (och mot alla mina odds är det faktiskt kul!!!)

Just nu i dagsläget är jag lite i en svacka. Jag har varit rätt så ledsen och känt mig så otroligt ensam, jag har jobbat mycket och haft kroppsliga problem. Alla dessa problem har skapat en inre stress som gjort att jag lite har gett upp mig själv. Jag har varken städat eller lagat mat på två veckor, jag vet att jag säger emot mig själv med tanke på tidigare stycket. Men det har funkat perfekt, tills för två veckor sedan då allting rasade för mig. Jag har bara varit så sjukt trött och inte orkat. Jag har påbörjat en antibiotika kur pga att jag gått runt med urinvägsinfektion i typ en evighet. Jag lider så mycket av magsmärtor att jag ibland har svårt att hålla ihop mig själv, bryter ihop titt som tätt och tycker så otroligt synd om mig själv då. Men imorgon 8.30 ska jag ta ut min sprial, den som jag tror har påverkat många av mina magsmärtor. Kommer att kännas som en befrielse, samtidigt som det känns jobbigt att börja med ett ytterligare preventivmedel. Min kropp ska återigen ställas in på något nytt. Blääää...

Sen har jag ju fått kontakt med min storasyster Sandra, det är så himla häftigt, tror knappt att det är sant haha. Vi smsar och är i lära-känna-varandra stadiet, det går faktiskt rätt bra, vi har delat med oss av en del och vi har sån lång väg att fortsätta gå. Vi verkar faktiskt vara rätt lika i vårat sätt. Snart kommer vi att ses, vi har inte satt något datum mer än att det blir till våren. Men det är ingen stress, huvudsaken just nu är att vi båda har viljan och att vi kan ta det lugnt bara.

Annars hänger jag med tjejerna ibland, ibland får jag vara djurvakt - då jag är som lyckligast. Jag och Shakira (hunden) har blivit goda vänner, gyuud vad jag tycker om den hunden. Jag får ut så mycket av att få vara med henne, hon är så fin och glad. Jag, mamma och pappa åkte faktiskt på en liten utflykt till skolskogen (heter det så?) där vi grillade och mös en stund. Vi åt frukost, pinnbröd, och annat gott. Hur mysig dag som helst!

Jag kämpar varje dag med ensamheten, jag inser ju att jag behöver fler vänner i min närhet... har suttit hemma i soffan alldeles för länge nu och när jag väl sitter där ensam en lördagkväll kan jag komma på mig själv att bli så jäääkla ledsen. Känner mig nästan oviktig och ovärdig. Men jag kämpar vidare, ensamhet har väl ingen dött av - eller??

Jag har jobbat 7-16 idag, vi hade någon slags utbildning i två timmar där vi hade videokonferans tillsammans med andra vårdlag i länet. Jag blir så obekväm av kameror, möten, och att prata i mick. Herregud vad jobbigt det är, men vilken tur jag hade som slapp prata i alla fall. Haha. När jag kom hem började jag direkt bläddra i min pärm med viktiga papper. Jag är nämligen i en tvist med ett företag, jag har varit det sedan 2 september. Det är en lång historia som jag absolut inte orkar eller vill dra, men denna tvisten har resulterat i kontinuerlig kontakt med konsumentverket. Och det kommer nog att måsta gå vidare ytterligare ett steg. Detta tar otroligt mycket energi från mig som jag egentligen inte har... men jag måste ju.
Så, jag är alltså hemma och jag har nu skrivit klart alla mejl och fixat uti alla papper. Nu ska jag nog lägga mig i sängen och se lite youtube klipp.

1 Anonym:

skriven

Man skapar sin egen ensamhet. Vill du ha förändring så är det bara du som kan få det att ske.

Svar: Givetvis.
Moa

Kommentera här: